Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

TÜBİTAK’ta ‘eleman’ı kalmamış

TÜBİTAK’a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde (BİLGEM), çok önemli soruşturmalarda delil teşkil edebilecek haddisk ve diğer dijital verileri analiz edebilecek eleman kalmadığı ortaya çıktı.



Adana’da açılan bir yasadışı örgüt davası özel yetkili mahkemelerin Åžubat 2014’tekaldırılmasından sonra bu suçun iÅŸlendiÄŸi yer olan Gaziantep’e gönderildi.

DAVA DELÄ°LLERÄ°

Gaziantep 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de delil olarak dosyada bulunan 4 harddisk’i dijital analiz incelemesi için BÄ°LGEM’e gönderdi. BÄ°LGEMBaÅŸkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından verilen yanıt, geçen cuma günü mahkemeye ulaÅŸtı. Yazıda, gönderilen harddisklerin incelenerek rapor hazırlanmasının istendiÄŸi ancak bu incelemelerin yapılabilmesi için harddisklerin ele geçirildiÄŸi tarih ve saatin kolluk görevlilerince yazılı olarak bildirmesi gerektiÄŸi vurgulandı. Yazıda ayrıca, son 6 ayda yaÅŸanan personel deÄŸiÅŸiklikleri nedeniyle kurumda dijital analiz yapabilecek eleman kalmadığı vurgulanarak, bu talep geri çevrildi.

YOĞUN DEĞİŞİMDEN

TÜBÄ°TAK’ın cevabında, “Kurumumuz dijital analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son 6 ay içerisinde yaÅŸanan yoÄŸun deÄŸiÅŸim sebebiyle söz konusu talebinize yönelik uygun ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz” denildi.         


KAYNAK: Hürriyet 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.